Všechny články

Ničivé tornádo na Moravě poškodilo i vozidla. Děkujeme našim partnerům za usilovnou práci v této krizové situaci.

5.7.2021

Čtvrtečního večera dne 24.6.2021, se Morava stala svědkem rozsáhlé živelné pohromy. Bouřky, kroupy a zejména pak tornádo, jenž se svými rozměry a silou vymyká všemu doposud v ČR známému, po sobě zanechaly řadu zpustošených vesnic, nepočítaně pak zničených a poškozených domů, ale i vozidel.

Přečtěte si více

Koronavirus ze silnic motorky nevyhnal, asistenční společnosti motorkářům pomáhaly častěji

10.6.2021

Pandemie v minulém roce neomezila vyjížďky motorkářů. Vyplývá to z roční bilance počtu zásahů členů České asociace asistenčních společností (ČAAS), kteří zasahují také u nepojízdných motorek. V loňském roce řešili 2044 případů, tedy o 14 % více než v roce 2019. Nejčastěji motorkáře „zastaví“ porucha stroje, avšak až ve zhruba 40 % případů se jedná o nehody či jiná zavinění řidičem, což ukazuje na výrazně vyšší podíl nehod motorkářů, než je tomu u řidičů automobilů. Veškeré zásahy probíhají již od loňského roku za zpřísněných hygienických podmínek, které kvůli koronaviru asistenční a odtahové služby přijaly.

Přečtěte si více

Vozový park v Česku: „Staříci“ na našich silnicích

13.5.2021

Kolik let má Vaše auto? Pokud si odpovíte, že více než 15, nebudete se řadit k výjimkám. Právě naopak. Vozový park v České republice totiž neustále stárne. Za rok 2020 se průměrný věk osobních automobilů registrovaných v Česku vyšplhal na 15 let. Napříč všemi kategoriemi aut pak průměrné stáří vozidla přesahuje 18 let. „Plnoleté“ auto však automaticky neznamená bezpečné auto.

Přečtěte si více

Výmoly a štěrk – nejčastější „jarní“ viníci zničených pneumatik

15.4.2021

Zatímco zima pomalu končí, problémy řidičům přidělávají nově vzniklé výmoly a zbytky posypových materiálů na silnicích. Právě ty stojí podle zkušeností členů České asociace asistenčních společností za řadou dopravních nehod v této roční době. Za rok 2020 provedli členové ČAAS více než 21 tisíc asistenčních zásahů v důsledku defektu pneumatiky. Ani v takových situacích však nezůstanou motoristé s nepojízdným autem bez pomoci. Výměnu či opravu zničeného kola přímo na místě nebo odtah do servisu jim zajistí asistenční společnosti v rámci pojištění motorového vozidla.

Přečtěte si více

Výmoly a štěrk – nejčastější „jarní“ viníci zničených pneumatik

3.3.2021

I přes pokračující pandemickou situaci a nová omezení se snažíme naplňovat naše poslání: pomáhat lidem v nouzi – kdykoliv a kdekoliv. Naše služby nejsou protiepidemickymi opatřeními plošně omezené a poskytujeme je ve standardním rozsahu. Přestože asistenční zásahy koordinujeme ze 100 % home office, naši klienti tím nejsou nijak ovlivněni. U všech zakázek, ať už se jedná o domácí, automobilovou či jinou asistenci, dodržujeme hygienická opatření tak, aby nedošlo k ohrožení klientů ani dodavatelů. Ochrana zdraví i maximální spokojenost klientů jsou pro nás klíčové.

Přečtěte si více

Rok 2020 v číslech Europ Assistance

15.1.2021

Ani přes velká omezení způsobená pandemií koronaviru jsme rozhodně nepolevili na kvalitě našich služeb. Právě naopak. V  loňském roce jsme odbavili téměř 700 tisíc hovorů a denně vyřešili takřka 400 asistenčních případů. Nejčastěji pomoc potřebovali řidiči, v přepočtu jsme koordinovali 164 odtahů denně. Mnohokrát jsme také zajišťovali opravu porouchaných spotřebičů jako je pračka nebo myčka. Jednalo se bezmála o 8 tisíc požadavků. I přesto, že případů cestovní asistence v minulém roce značně ubylo, podařilo se nám například zorganizovat náročnou asistenční pomoc v Ománu, která se týkala klienta s krevní sraženinou v mozku.

Přečtěte si více

Kyber asistence – unikátní služby v moderní době

23.2.2021

Když do internetového vyhledávače zadáte slovo kyber, třetím nejvyhledávanějším výrazem, který Vám systém našeptá, je kybernetická bezpečnost. Je to téma žhavé a rozhodně rezonující. I proto jsme si ho v Europ Assistance vybrali jako směr pro další typ asistenčních služeb.

Přečtěte si více

10 tipů, jak zvládnout cestu autem v mrazivém počasí

16.2.2021

Vyrážíte v těchto nevyzpytatelných dnech autem na chatu nebo za rodinou? Ač nám počasí přináší takřka „Ladovskou zimu“ a děti si užívají radovánek ve sněhu, vy určitě nepodceňte přípravu. Aby ty Vaše radovánky neskončily tak rychle, jako začaly – třeba v příkopě. Náš tým auto asistence pro Vás připravil desatero, díky kterému Vás ani v mrazivých dnech nic nezaskočí.

Přečtěte si více

Povídat si s virutálním operátorem a zároveň u toho objednat odtah? V Europ Assistance žádný problém

30.1.2021

Digitalizace. Kouzelné slovo, které je teď cool a trendy. Hodně se o něm mluví, ještě více píše, nicméně tím to v mnoha případech končí. Nikoli u nás v Europ Assistance. Kdo by totiž dříve nevěřil, že už v roce 2020 bude 55 % našich klientů, kteří volají kvůli nehodě nebo poruše auta, hovořit s virtuálním operátorem, mýlil by se. Přesně takový je aktuálně podíl klientů, které obsluhuje naše virtuální agentka Eva. Jsme na to pyšní. Nejen proto že jsme tento typ služby zavedli mezi asistenčními službami na našem trhu jako první.

Přečtěte si více

Co dělat, když vám cestu zkříží zvěř?

28.10.2020

Věděli jste, že právě střet se zvěří je v České republice nejčastější příčinou dopravních nehod? Právě podzim a jaro se řadí k nejrizikovějším obdobím z pohledu nebezpečí srážky se zvěří. Obezřetnými řidiči bychom však měli být po celý rok. V Europ Assistance o tom víme své, a proto jsme pro Vás připravili užitečný článek, který Vám poradí, jak střetu se zvěří předcházet a jak se chovat v případě této nenadálé situace. Naše asistenční služby jsou tu i v těchto případech pro Vás.

Přečtěte si více

Asistence pro seniory – nový typ služeb od Europ Assistance

1.10.2020

Témata, která dnes rezonují více než kdy jindy. Senioři a ochrana zdraví. Na každé lze pohlížet zvlášť. Anebo dohromady. Tak jako to děláme v Europ Assistance. Chystáme se totiž spustit unikátní typ služeb – asistence pro seniory. Je nejen správné, ale i odpovědné postarat se o jednu z nejzranitelnějších skupin naší populace.

Přečtěte si více

Kvalita v asistenční službě – hlas zákazníka je náš největší motor

29.9.2020

Jeden velmi významný americký podnikatel kdysi řekl: „Nejvíce nespokojení zákazníci jsou Váš největší zdroj inspirace“. Není to příliš ubíjející zabývat se negativním? My si to nemyslíme a hlasu zákazníka nasloucháme velmi vážně. Tomu pozitivnímu, i tomu méně. Nejen kvůli tomu, že inspirace není nikdy dost, ale zejména proto, že umět s pokorou přijmout nepříjemný názor může být naší největší výhrou.

Přečtěte si více

Virtuální hlasový asistent Europ Assistance na konferenci Innovation and Agility

23.9.2020

Tím, jaké převratné inovace u nás v Europ Assistance vznikají, se rozhodně netajíme. Společně s českým start-upem Vocalls jsme vytvořili novinku v oblasti online asistence – virtuálního hlasového asistenta. Právě díky Vocalls, kteří si vybrali našeho virtuálního agenta jako své hlavní téma pro konferenci Innovation & Agility, jsme dostali možnost náš společný projekt představit odborné veřejnosti.

Přečtěte si více

Europ Assistance pokračuje v digitalizaci, zájemce z řad řidičů po telefonu odbaví virtuální asistent

17.7.2020

Europ Assistance přináší novinku v rozvoji své online asistenční platformy. Pro zájemce z řad svých klientů nově nasadil do komunikace virtuálního hlasového asistenta. Ten zvládne odbavit některé standardní požadavky řidičů bez nutnosti lidského zásahu. Pokud si ale virtuální asistent nebude vědět rady, předá asistenční požadavek k vyřešení operátorovi. Technologickou novinku vyvíjí Europ Assistance ve spolupráci s českým start-upem Vocalls.

Přečtěte si více

100% na elektřinu. Populární carsharing GreenGo s péčí od Europ Assistance

11.6.2020

Europ Assistance zahájila v prosinci loňského roku spolupráci s novým hráčem trhu, maďarskou společností GreenGo provozující stále populárnější carsharing. Své bohaté zkušenosti na poli silniční asistence tak nyní může propojit s oblastí moderních služeb s významně ekologickým podtextem. Vozidla GreenGo jsou totiž plně elektrická.

Přečtěte si více

Digitální asistence od Europ Assistance zvítězila v soutěži Quality Innovation Award

10.12.2019

Čekání na operátora odzvonilo, příjezd intervence je rychlejší. Europ Assistance vyvinula unikátní digitální platformu, která k řidičům posílá pomoc automaticky. Za to si Europ Assistance letos odnesla vítězství v soutěži inovací Quality Innovation Award. Celkovou digitalizací procesu autoasistence ušetřila Europ Assistance v roce 2019 svým zákazníkům 30 000 hodin čekání na silnici.

Přečtěte si více

Češi letos na dovolené šetřit neplánují, ostatní země ano

27.7.2021

V cestování za „normálních” podmínek už v roce 2022 věří více než třetina Čechů, druhá třetina se upíná k roku 2023. Optimističtí jsou hlavně ti, kteří se chystají nechat očkovat. O letošních prázdninách se chtějí dva ze tří Čechů vyhnout přeplněným místům. Na rozdíl od jiných zemí Češi nehodlají svůj plánovaný rozpočet na dovolenou snižovat. Nejvyužívanějším dopravním prostředkem bude automobil, vyplývá z každoročního průzkumu Holiday Barometer společnosti Europ Assistance. Průzkum byl proveden v květnu tohoto roku ve 14 zemích světa, včetně tisícovky respondentů z České republiky, která byla do průzkumu zahrnuta poprvé.

Přečtěte si více

Máte elektrické auto? A mohla bych ho vidět?

25.8.2021

Replikou na hlášku ze známého českého filmu otevíráme téma více než aktuální a žhavé. Elektromobilita. Termín tak nový, že ho vlastně zatím nezná ani slovník Ústavu pro jazyk český. Nicméně termín velice významný, který v odborných i laických diskuzích s tématem automobilových trendů zaujímá čím dál výsadnější postavení.

Přečtěte si více

Covid linka jako naděje v době pandemie

10.2.2021

Říká se, že sdílená radost je radost dvojnásobná. A sdílená starost zase poloviční. Své o tom vědí všichni, kteří se v této složité době potřebují podělit o starosti související s právě probíhající pandemií Covidu-19. Mít na koho se obrátit a koho se zeptat – ulevit od problémů, vyřešit obtíže a najít odpověď na své otázky. Vítejte na naší Covid lince.

Přečtěte si více

Sražená zvířata jsou příčinou 4000 výjezdů asistenčních společností

30.8.2021

Během léta musí řidiči na svých cestách automobilem do zaměstnání i na dovolenou být ostražití a myslet na riziko srážky se zvěří. Ze statistiky členů České asociace asistenčních společností vyplývá, že právě sražené zvíře je každý rok příčinou více než 4 tisíc asistenčních výjezdů k poškozeným vozidlům. Kromě rozbitých nárazníků, čelních skel musí asistenční společnosti často vysílat do terénu vyprošťovací techniku pro auta, která po kolizi skončila mimo silnici, výjimkou bohužel nejsou ani případy s fatálními následky. Jen během současné letní sezóny se bilance případů zaviněných srážkou se zvířetem vyšplhala na téměř 200, nejčastěji dochází ke kolizím se zvěří v Ústeckém kraji.

Přečtěte si více

Talentový program v Europ Assistance: Rozvoj ani covid nezastaví

1.9.2021

Cesta je cíl. Právě tato myšlenka se stala stěžejním mottem našeho talentového programu, který dal prostor ukázat svůj potenciál zaměstnancům Europ Assistance. O tom, jak jsme se s přípravou a realizací talentového programu poprali v době covidové, prozradí více náš nový článek.

Přečtěte si více

Každý odtah je jedna velká výzva! aneb o pomoci řidičům handicapu navzdory

8.9.2021

Inspirativní příběh s krásným posláním: Pokud něco opravdu chceš, jdi si za tím!

Přečtěte si více

EA kemp: Návrat do dětských let

20.9.2021

Jezdili jste jako děti na tábor? Připomeňte si dětská léta díky našemu fotoreportu z EA kempu, který jsme uspořádali v krásné přírodě Žďárských vrchů.

Přečtěte si více

Provoz na silnicích byl během letní sezóny 2021 silnější než vloni

5.10.2021

Během prázdnin vyrazilo na dovolenou autem o 16 % více řidičů než vloni, přesto letní sezóna nedosáhla na stav před pandemií koronaviru. Potvrzuje to Česká asociace asistenčních společností (ČAAS), jejíž členové během července a srpna 2021 vyjížděli k více než 60 tisícům nepojízdných vozidel v ČR i v zahraničí. Nejčastějšími příčinami byly závady motoru, defekty pneumatik, převodovky nebo startéru a nehody vozidel na tuzemských silnicích. O třetinu vzrostl počet zásahů speciálních asistenčních posádek v Chorvatsku.

Přečtěte si více

Nový seriál ze zákulisí našeho Talentového programu: Rozhovor s Petrou Budkovou

21.10.2021

Krátkým rozhovorem s účastnicí talentového programu Europ Assistance Petrou Budkovou startujeme náš nový seriál. Sérii článků o našich talentech a jejich projektech, které si sami vybrali. Jaké projekty si zvolili a jaký to mělo vliv na jejich každodenní práci? Své vnímání vám dnes odhalí naše Senior Customer Experience Specialistka Petra.

Přečtěte si více

Odtah vozidla ze zahraničí řešíme stále častěji

18.5.2023

Řešíte pojistku nebo asistenční službu pro svoje auto? Pojištění odtahu auta ze zahraničí rozhodně hledejte v pojistném plnění, nebo na něj při cestě za hranice myslete. Repatriace vozidla z jiné země je totiž velmi nákladná položka, zároveň však nejde o situaci nijak neobvyklou. Odtahem nepojízdného auta ze zahraničí končí každá šestá událost na zahraniční silnici, kterou řešíme.   

Přečtěte si více

Asistenční společnosti varují: až 20 % řidičů každoročně na začátku sezóny podcení nutnost používat zimní pneumatiky

12.11.2021

Podle zákona mají řidiči povinnost od 1. listopadu používat zimní pneumatiky, pokud může být na silnici sníh, námraza či led. Přesto řada řidičů nutnost přezutí na svém autě podceňuje. Potvrzují to zkušenosti členů České asociace asistenčních společností, podle kterých jezdí na začátku zimní sezóny zhruba 15-20 % řidičů na nevhodných či zcela špatných pneumatikách. Nevhodné, sjeté, staré či nedostatečně nafouklé pneumatiky způsobují nejen v zimě řadu problémů na silnicích.

Přečtěte si více

Letos méně nehod, ale třikrát více hlášení poruch

16.11.2021

Pandemie koronaviru se opět pozitivně podepsala na počtech nehod na českých silnicích. Ten byl podobně nízký jako v loňském roce, navíc zemřelo o 14 lidí méně. Překvapivé proto je, že pomoc asistenčních služeb využilo o třetinu více lidí než loni. Podle dat Europ Assistance se v počtu technických asistencí pomalu vracíme na úroveň roku 2019. Dopravní policie však varuje před trendem vyššího počtu úmrtí motocyklistů.

Přečtěte si více

Ze zákulisí Talentového programu: Rozhovor s Ľubošem Grendelem

22.11.2021

Série článků ze zákulisí Talentového programu pokračuje rozhovorem s Ľubošem Grendelem, který působí v našem finančním oddělení na pozici Accountant. Jaký projekt si zvolil a jaký to mělo vliv na jeho každodenní práci? Začtěte se a dozvíte se víc.

Přečtěte si více

Europ Assistance podporuje Movember

26.11.2021

V Europ Assistance nám zdraví mužů rozhodně lhostejné není. Proto podporujeme charitativní organizaci Movember, která pomáhá mužům žít šťastněji, zdravěji a déle. Na důkaz toho, že jsme v tom společně, jsme si nechali "narůst" knírky. Koukněte, jak nám to sluší!

Přečtěte si více