Nejčtenější články

Pojištění motorky: Na co myslet a jak ho vybrat

10.4.2024

Jak vybrat pojištění pro motorku? Motorkářská sezóna je tady! Letos začíná brzy a dost možná bude dlouhá. Každý rok jsou motorkáři účastníky více než 3 000 dopravních nehod a ačkoli fatálních incidentů ubývá, menších škod na majetku je stále dost a dost a všechno je dražší. Jak nejlépe pojistit svou motorku a proti čemu? Pojďme se zorientovat v pojištění motorek.

Přečtěte si více

Proč vyrazit na jaře do Dubaje? Krásné pláže, dostupný luxus a futurismus

27.3.2024

Dubaj, perla Perského zálivu, je městem kontrastů a nadměrných ambicí. Z původně skromného rybářského přístavu se za posledních pár desetiletí transformovalo v pulzující metropoli a globální obchodní uzel. Své návštěvníky ohromuje nejen rekordně vysokými mrakodrapy, jako je Burj Khalifa, ale i luxusními nákupními centry, futuristickými projekty a nevídanou kombinací tradiční arabské kultury a ultramoderního životního stylu. Ještě před deseti lety velmi luxusní destinace se dnes stává čím dál dostupnější. Pojďme se tam vypravit.

Přečtěte si více

Kuba – exotický skanzen Karibiku? Dobrodružná cesta za doutníky, rumem a socialismem

13.2.2024

Kuba je ostrov v Karibiku, kde se zastavil čas. Pokud hledáte jen pláže, najdete jistě levnější destinaci. Kuba totiž nabízí mnohem mnohem víc a bylo by škoda nevěnovat jí dostatek pozornosti. Je jen málo tak specifických zemí k objevování. Kuba dává nahlédnout do temperamentní karibské kultury i do života v socialismu. Nabízí úchvatné pláže, ten nejlepší rum i nejpoctivější doutníky, tak na co ještě čekáte? Hurá na Kubu.

Přečtěte si více

Pláže a chrámy. Bali nabízí to nejlepší z Indonésie v pestrém balení

24.1.2024

Bali je asi turisticky nejvytíženějším a nejoblíbenějším ostrovem v Indonésii. Právem. Tento “Ostrov bohů” je domovem mnoha chrámů, rituálů a barevných festivalů, které odráží pestrou hinduistickou kulturu. Zdejší nádherné pláže jsou tak nejen rájem surfařů, ale i místem tradičních obřadů a tanců. To nejlepší z Indonésie? Bali nabízí vše v úhledném a vstřícném balení.

Přečtěte si více

Dovolená v Thajsku - pláže, jídlo i poznávání po celý rok

18.1.2024

Tyrkysové moře, bílé písečné pláže, spousta památek, chrámů a míst k návštěvě, skvělá kuchyně, přátelští obyvatelé, přívětivé ceny a celý rok ideální počasí pro dovolenou. To jsou dobré důvody, proč je Thajsko zaslouženě oblíbenou destinací turistů z celého světa. Zvažujete, že se k nim připojíte letos v zimě? Na jaře? Na podzim? Kdykoli? Máme pro vás základní informace na cestu i tipy na místa, která stojí za to.

Přečtěte si více

Polské Krkonoše v zimě: Objevujte pohoří svého dětství z druhé strany hranice

11.1.2024

Možná jste jezdili do Krkonoš celé dětství. Znáte je v zimě na lyžích, na běžkách i v létě na výšlapu. Pokud je milujete, ale máte pocit, že už tu pro vás není mnoho k objevování, vydejte se přes česko-polskou hranici a objevte ještě celou druhou polovinu tohoto pohoří. Hory tam totiž skrývají třeba ledovcové jezero nebo nejkrásnější horskou boudu v celých Krkonoších. My se dnes podíváme na polskou stranu Krkonoš v zimě.

Přečtěte si více

Kam na běžky v ČR? Pár tipů do letošní bílé stopy

3.1.2024

Jak vychutnat zimní hory aktivně, ale bez front na vleky, hlasité hudby a příliš mnoha lidí na jednom místě? Běžky jsou ten nejlepší způsob! A dokud jsou běžecké stopy v ČR zdarma, tak je to rozhodně i ta ekonomičtější varianta pro zimní sport na horách. Pojďme se podívat na pár míst, kde se to buď běžkaři hemží z opravdu dobrého důvodu, nebo jich naopak mnoho nepotkáte. Jedeme v Česku na běžky!

Přečtěte si více

Adventní trhy v Rakousku - vánoční Vídeň kraluje, Salzburg drží krok

11.12.2023

Rakousko to s Vánoci rozhodně umí a to nejen proto, že je domovem Krampusu. V Rakousku se slaví a zdobí Vánoce ve velkém a adventní trhy jsou tradiční a oblíbenou místní kratochvílí. Jejich historie tu sahá téměř do středověku, není tedy možné je odsoudit jako výdobytek kapitalismu. Vybrali jsme pro vás Vídeň a Salzburg. Pohodlně se usaďte, čeká vás velká vánoční smršť.

Přečtěte si více

Lyžování blízko hranic? Zkuste Alpy, Tatry i Malou Fatru

8.12.2023

Kam na lyže blízko od hranic? Zatímco lyžování v Rakousku asi nikoho nepřekvapí, příjemně překvapit by mohlo Slovensko. Vybrali jsme pro vás několik lyžařských středisek jen pár hodin od českých hranic. Přidáváme základní motoristické informace, nezapomeňte přibalit cestovní pojištění a můžete vyrazit.   

Přečtěte si více

Adventní trhy v Polsku? Prozkoumali jsme Katowice, Wroclaw a Krakov

4.12.2023

Kam vyrazit na adventní trhy? Pokud se letos chystáte na tento oblíbený adventní výlet, je Polsko skvělá volba. Zdejší trhy mohou bez problémů konkurovat těm německým nebo rakouským a nabízí i trochu jiný druh tradičního zboží. V Polsku jsou Vánoce prostě křesťanský svátek a ačkoli tu nakoupíte, odnesete si možná trochu autentičtější duchovní zážitek a navštívíte krásně vyzdobené kostely. Pojďte se s námi podívat do Katowic, Wroclawi a do Krakova.  

Přečtěte si více