Nejčtenější články

Albánie: Dovolená snů, která Čechům bere dech. V čem spočívá její tajemství?

19.7.2024

Zapomeňte na přeplněné pláže v drahém Chorvatsku a Řecku. Albánie, skrytý klenot Balkánu, (nejen) letos láká Čechy jako magnet. Nádherná příroda, bohatá historie, průzračné moře, božské pláže, majestátní hory a levné ceny. Ráj, který máte téměř na dosah! Podívejte se, co je dobré před cestou do Albánie vědět a jaká místa stojí za to navštívit.

Přečtěte si více

Cesta do Chorvatska: Autem? Autobusem? Letecky? Vlakem? Víme, co je nejpohodlnější

20.6.2024

Cestu na chorvatské pláže absolvuje každoročně na 800 tisíc českých turistů. Zatímco před 30 lety bylo automatické nasmažit řízky a vypravit se vlastním autem s chybějící klimatizací, dnes je možností o dost více. Krom autobusu dnes čím dál víc turistů volí rychlou cestu letadlem, nebo dobrodružnou cestu vlakem. Pojďme se podívat na to, jak se letos vypravit pohodlně na Jadran!

Přečtěte si více

Letos na Makarskou! Proč jet v Chorvatsku právě tam?

30.4.2024

I letos se do Chorvatska na dovolenou vydá nemálo Čechů. Proč si pro dovolenou vybrat právě Makarskou riviéru? Prozkoumali jsme, co tato skloňovaná destinace nabízí a čím je specifická. Připravte se na moře, hory, zátoky i jezera.

Přečtěte si více

Pojištění motorky: Na co myslet a jak ho vybrat

10.4.2024

Jak vybrat pojištění pro motorku? Motorkářská sezóna je tady! Letos začíná brzy a dost možná bude dlouhá. Každý rok jsou motorkáři účastníky více než 3 000 dopravních nehod a ačkoli fatálních incidentů ubývá, menších škod na majetku je stále dost a dost a všechno je dražší. Jak nejlépe pojistit svou motorku a proti čemu? Pojďme se zorientovat v pojištění motorek.

Přečtěte si více

Proč vyrazit na jaře do Dubaje? Krásné pláže, dostupný luxus a futurismus

27.3.2024

Dubaj, perla Perského zálivu, je městem kontrastů a nadměrných ambicí. Z původně skromného rybářského přístavu se za posledních pár desetiletí transformovalo v pulzující metropoli a globální obchodní uzel. Své návštěvníky ohromuje nejen rekordně vysokými mrakodrapy, jako je Burj Khalifa, ale i luxusními nákupními centry, futuristickými projekty a nevídanou kombinací tradiční arabské kultury a ultramoderního životního stylu. Ještě před deseti lety velmi luxusní destinace se dnes stává čím dál dostupnější. Pojďme se tam vypravit.

Přečtěte si více

Kuba – exotický skanzen Karibiku? Dobrodružná cesta za doutníky, rumem a socialismem

13.2.2024

Kuba je ostrov v Karibiku, kde se zastavil čas. Pokud hledáte jen pláže, najdete jistě levnější destinaci. Kuba totiž nabízí mnohem mnohem víc a bylo by škoda nevěnovat jí dostatek pozornosti. Je jen málo tak specifických zemí k objevování. Kuba dává nahlédnout do temperamentní karibské kultury i do života v socialismu. Nabízí úchvatné pláže, ten nejlepší rum i nejpoctivější doutníky, tak na co ještě čekáte? Hurá na Kubu.

Přečtěte si více

Pláže a chrámy. Bali nabízí to nejlepší z Indonésie v pestrém balení

24.1.2024

Bali je asi turisticky nejvytíženějším a nejoblíbenějším ostrovem v Indonésii. Právem. Tento “Ostrov bohů” je domovem mnoha chrámů, rituálů a barevných festivalů, které odráží pestrou hinduistickou kulturu. Zdejší nádherné pláže jsou tak nejen rájem surfařů, ale i místem tradičních obřadů a tanců. To nejlepší z Indonésie? Bali nabízí vše v úhledném a vstřícném balení.

Přečtěte si více

Dovolená v Thajsku - pláže, jídlo i poznávání po celý rok

18.1.2024

Tyrkysové moře, bílé písečné pláže, spousta památek, chrámů a míst k návštěvě, skvělá kuchyně, přátelští obyvatelé, přívětivé ceny a celý rok ideální počasí pro dovolenou. To jsou dobré důvody, proč je Thajsko zaslouženě oblíbenou destinací turistů z celého světa. Zvažujete, že se k nim připojíte letos v zimě? Na jaře? Na podzim? Kdykoli? Máme pro vás základní informace na cestu i tipy na místa, která stojí za to.

Přečtěte si více

Polské Krkonoše v zimě: Objevujte pohoří svého dětství z druhé strany hranice

11.1.2024

Možná jste jezdili do Krkonoš celé dětství. Znáte je v zimě na lyžích, na běžkách i v létě na výšlapu. Pokud je milujete, ale máte pocit, že už tu pro vás není mnoho k objevování, vydejte se přes česko-polskou hranici a objevte ještě celou druhou polovinu tohoto pohoří. Hory tam totiž skrývají třeba ledovcové jezero nebo nejkrásnější horskou boudu v celých Krkonoších. My se dnes podíváme na polskou stranu Krkonoš v zimě.

Přečtěte si více

Kam na běžky v ČR? Pár tipů do letošní bílé stopy

3.1.2024

Jak vychutnat zimní hory aktivně, ale bez front na vleky, hlasité hudby a příliš mnoha lidí na jednom místě? Běžky jsou ten nejlepší způsob! A dokud jsou běžecké stopy v ČR zdarma, tak je to rozhodně i ta ekonomičtější varianta pro zimní sport na horách. Pojďme se podívat na pár míst, kde se to buď běžkaři hemží z opravdu dobrého důvodu, nebo jich naopak mnoho nepotkáte. Jedeme v Česku na běžky!

Přečtěte si více