Odtah vozidla ze zahraničí řešíme stále častěji

Nepojízdné vozidlo odtahujeme ze zahraničí stále častěji | Europ Assistance

Řešíte pojistku nebo asistenční službu pro svoje auto? Pojištění odtahu auta ze zahraničí rozhodně hledejte v pojistném plnění, nebo na něj při cestě za hranice myslete. Repatriace vozidla z jiné země je totiž velmi nákladná položka, zároveň však nejde o situaci nijak neobvyklou. Odtahem nepojízdného auta ze zahraničí končí každá šestá událost na zahraniční silnici, kterou řešíme. 

 

 

Kdy dochází k odtahu auta ze zahraničí

K rozhodnutí o odtahu vozidla zpět domů, tedy do tuzemského servisu, může vést řada důvodů. Pokud nám ze zahraničí zavolá klient s poruchou či nehodou na voze, je nutné vyhodnotit, o jak rozsáhlou poruchu se jedná. Po konzultaci s odborníky se rozhoduje o tom, jak nákladná a dlouhá oprava vozidla v dané zemi bude, a zda bude smysluplnější opravit vozidlo v ČR a klientům zajistit náhradní vůz, či dopravu zpět domů. Pak se případně přistupuje k repatriaci vozidla. 

 

Jaká má být výška pojištění?

Odtah vozu ze zahraničí, neboli repatriace, není standardní odtah a nese s sebou také řadu legislativních složitostí. Věřte, že oceníte, když za vás tohle papírování - ještě navíc v cizím jazyce - někdo vyřídí. Pokud už dojde k odtahu vozidla, počítejte také s tím, že obvykle schramstne nemalou část vašeho celkového pojistného plnění. Naše pojištění AutoCare má například plnění 100 000 korun. To stačí i na odtah vozidla z Norska nebo jižní Francie. Pokud se vydáte na rodinnou dovolenou do Chorvatska, pokryje to nejen repatriaci vašeho vozidla, ale i letenky pro celou rodinu domů. Věnujte tedy pozornost tomu, jaké plnění vaše asistence má, a zda ho lze uplatnit klidně celé na odtah vozidla ze zahraničí. Své pojištění promyslete i s ohledem na destinaci a vzdálenost od domova.

 

 

Odtahy jsou tu dnes a denně

Každé léto řešíme repatriací vozidel více a více, mezisezónní nárůst je i třetinový. Odtah auta ze zahraničí nemůže zajistit běžná “odtahovka”. Europ Assistance má pro tyto účely na čtyřicet ověřených smluvních partnerů, díky kterým nezaznamenáváme problémy při hraničních kontrolách. Pokud si chcete dovolenou opravdu v klidu užít, myslete nejen na to, koho s sebou berete, ale i na parťáky “na cestu”.