Ničivé tornádo na Moravě poškodilo i vozidla. Děkujeme našim partnerům za usilovnou práci v této krizové situaci.

Ničivé tornádo na Moravě

Čtvrtečního večera dne 24.6.2021, se Morava stala svědkem rozsáhlé živelné pohromy. Bouřky, kroupy a zejména pak tornádo, jenž se svými rozměry a silou vymyká všemu doposud v ČR známému, po sobě zanechaly řadu zpustošených vesnic, nepočítaně pak zničených a poškozených domů, ale i vozidel.

Naše odtahové služby se do práce pustily okamžitě a s plným nasazením. Vexauto s.r.o., Assist 24 s.r.o., Jan Kudrna s.r.o, Nedoma Miloslav, ATT – auto truck team s.r.o., a řada dalších si stáhli svá odtahová vozidla do zasažené oblasti a celou noc intenzivně pracovali na odklizení těch nejvážnějších škod.  

Poničení vozů zasáhlo i naší půjčovnu náhradních vozidel v Jihomoravském kraji: Car Effective s.r.o. Společně s tím jsme se rovněž museli vypořádat s obrovským nárůstem nových zápůjček pro klienty, kteří potřebovali vyměnit vozidlo. Car Effective s.r.o. se maximálně snažil vyhovět klientům a pokrýt nárůst poptávky. V důsledku toho si stahoval vozidla z celé republiky, ale ani to nestačilo a již večer byl hlášen nedostatek náhradních vozidel.

V této složité situaci se rozhodla pomoci konkurenční půjčovna Rent Plus s.r.o. z dalšího kraje. Bohužel, i přes jejich úsilí druhý den reálně hrozilo, že jižní Morava bude bez náhradních vozidel, a nemohli bychom tak vůbec zajištovat tuto službu našim klientům. V této chvíli se naštěstí ujali pomoci ještě T-AR s.r.o., který na Moravu zaslal vozidla až z Ústeckého kraje a Destacar ze Slovenska, který také neváhal a ihned solidárně nabídl pomoc nejen s náhradními vozidly, ale i s možností servisu vozidel.

Za Europ Assistance s.r.o. bychom tímto chtěli poděkovat všem výše zmíněným, ale i mnoha dalším partnerům a dodavatelům za jejich soudržnost, vzájemnou podporu a také za to, že dali své obchodní zájmy stranou a v této těžké situaci se společnými silami snažili pomáhat našim klientům. Jen díky Vám jsme to zvládli. Velice si toho vážíme.

Naše společná práce má smysl.