100% na elektřinu. Populární carsharing GreenGo s péčí od Europ Assistance

100% na elektřinu. Populární carsharing GreenGo s péčí od Europ Assistance

Europ Assistance zahájila v prosinci loňského roku spolupráci s novým hráčem trhu, maďarskou společností GreenGo provozující stále populárnější carsharing. Své bohaté zkušenosti na poli silniční asistence tak nyní může propojit s oblastí moderních služeb s významně ekologickým podtextem. Vozidla GreenGo jsou totiž plně elektrická.

Nové trendy nestačí jen pozorovat. Je třeba se jim věnovat, a to s náležitou péčí a intenzitou. V Europ Assistance jsme v tomto směru nikdy nestáli a nechceme stát stranou. Vstup do nového segmentu poskytování služeb v oblasti carsharingu je pro nás výzvou, která zároveň koresponduje s hodnotami společnosti – starat se a pečovat v souladu s pozitivním vztahem k našemu životnímu prostředí. Celá GreenGo flotila je plně elektrická. S ohledem na typ služby, která v sobě snoubí ekologii a pohodlí, vidíme do budoucna ve vzájemné spolupráci velký potenciál.

Se značkou GreenGo jsme začali spolupracovat na podzim minulého roku. Všechny fáze implementace probíhaly díky bezproblémovému přístupu našeho nového partnera hladce. Vybraní zástupci Europ Assistance se účastnili přímého testování elektrovozidel a tím jsme získali potřebné know-how, které využijeme v samotné asistenční práci.

Popovídali jsme si s CEO GreenGO v České republice Šimonem Čapkem. V našem exkluzivním rozhovoru Vám přinášíme pár opravdových zajímavostí.

 

CO JE HLAVNÍ FILOZOFIÍ ZNAČKY GREENGO?

Věříme, že jezdit po Praze můžeš i bez vlastního auta. Bez starostí a ekologicky. Neřeš parkování, pojištění, tankování, ani servis a úklid, my to uděláme za tebe. Jezdi tiše a čistě – na 100% elektřinu. Vše funguje přes mobil.

 

PROČ GREENGO ZAMÍŘILO Z BUDAPEŠTI PRÁVĚ DO PRAHY?

GreenGo je relativně mladá společnost. V Budapešti se začínalo v roce 2016 se 45 elektromobily, dnes jich má v maďarském hlavním městě tři stovky. Ze společnosti využívající elektrické Volkswageny se stal jeden z hlavních carsharingových poskytovatelů. Město na Dunaji dnes čítá přes 40 tisíc aktivních uživatelů.

Praha by měla být první krokem v plánované expanzi společnosti z domovské Budapešti do dalších středo- a východoevropských měst. Po úspěšném startu projektu GreenGo v Budapešti jsme chtěli expandovat do dalšího středoevropského města, které může nabídnout skvělé obchodní příležitosti, má vztah ke carsharingu, s Budapeští sdílí některé podobnosti, jako například velikost a zároveň je blízko naší základně.

 

 

PROČ BY MĚLI LIDÉ VYUŽÍVAT CARSHARING A JAKÉ JSOU VÝHODY PROTI JINÉMU TYPU DOPRAVY? 

Hlavní důvody jsou dva:

1. Půjčení GreenGo auta vyjde levněji než kterákoliv pražská taxislužba. V případě měsíčního předplatného za 99 korun zákazník jezdí za pouhých 6 korun za minutu. Pokud si klient nechá auto v pronájmu a zaparkuje, zaplatí sníženou sazbu 1,50 Kč za minutu a ve vybraných nákupních centrech v okolí Prahy dokonce pouhých 0,50 Kč za minutu. Prvním klientům teď navíc GreenGo nabízí registraci a 30 minut jízdy na zkoušku zdarma. Nechceme konkurovat MHD, ale jsou příležitosti, kdy se auto hodí. Může jít o různé schůzky, převoz více lidí ve větším pohodlí, objemnější nákupy či rychlé spojení mezi hůře dostupnými částmi Prahy. GreenGo auta jsou tichá a jezdí čistě na elektřinu, tedy bez zbytečné produkce CO2 a dalších zplodin. Nastavením našich cen si přejeme, aby si zákazníci nemuseli připlácet za ekologicky šetrnou dopravu.

2. Věříme, že spojení této moderní formy sdílené dopravy s ekologickým benefitem si Pražané oblíbí a slibujeme si, že s jejím rozmachem se celkové počty aut v hlavním městě sníží. Mezinárodní výzkumy potvrzují, že jedno sdílené auto dokáže nahradit pět až jedenáct aut v osobním vlastnictví. Tento fakt si už GreenGo ověřil i v Budapešti. Klasická osobní auta totiž tráví až 96 % celkového času parkováním. Lidé si uvědomí, že vlastnit třeba druhé auto v Praze je nevýhodná investice a budou si je více půjčovat. Tím pádem se tak, zatím teoreticky vzato, uvolní už tak ucpané město a jeho přeplněná parkovací místa.

 

JAK SE GREENGO ODLIŠUJE OD SILNÉ A ROSTOUCÍ CARSHARINGOVÉ KONKURENCE (ANYTIME, CAR4WAY, HOPPYGO)? 

Jsme 100% na elektriku, jako jediní v Praze. GreenGo používá výlučně elektroauta značky VW eUP!!, která jsou svým rozměrem ideálním vozidlem do města (jejich délka je pouze 3,6 metru), mají automatickou převodovku, klimatizaci, parkovací senzory, vyhřívaná sedadla a většina z nich i kamerový parkovací systém. Dále je známo, že právě tento model elektroaut je svojí výrobou jeden z nejméně náročných na produkci CO2 mezi všemi ostatními elektroauty. 

 

 

CO ŘÍKÁTE NA SPOLUPRÁCI S EUROP ASSISTANCE? 

Hned od začátku nám bylo jasné, že v našem podnikání potřebujeme silné partnery. Proto spolupracujeme pouze a výhradně s firmami světového formátu, které jsou prověřené a s mnoha zkušenostmi. Jsou to například VW, Siemens, Oracle…a taky Europ Assistance. Tuto firmu jsme si vybrali pro jejich osobní, přátelský, duchem mladý, zároveň profesionální přístup a vzájemnou spolupráci neustále prohlubujeme. Začali jsme fungovat 20. února tohoto roku, tedy těsně před Covid-19 obdobím, ve kterém jsme byli všichni hodně omezení, nesměli jsme se potkávat atd. Tak jsme si mohli skvěle ověřit, že Europ Assistance tým je přes všechny nástrahy této doby, karantény a home offices 
nekompromisní ve své kvalitě a také velice flexibilní.

 

JAK VIDÍTE BUDOUCNOST ELEKTROMOBILITY JAKO TAKOVÉ S OHLEDEM NA DALŠÍ ALTERNATIVNÍ FORMY POHONU? 

Věříme elektromobilitě. :))