Kyber asistence – unikátní služby v moderní době

Kyber asistence – unikátní služby v moderní době | Europ Assistance

Když do internetového vyhledávače zadáte slovo kyber, třetím nejvyhledávanějším výrazem, který Vám systém našeptá, je kybernetická bezpečnost. Je to téma žhavé a rozhodně rezonující. I proto jsme si ho v Europ Assistance vybrali jako směr pro další typ asistenčních služeb.

NOVÁ DOBA, NOVÉ HROZBY

Kyberútok, počítačová kriminalita, ztracená data… Kdo z nás se s důsledky těchto hrozivých témat nesetkal buď přímo osobně nebo u svých blízkých? Prolomená hesla, odcizené profily na sociálních sítích, podvodně vylákané peníze, ale třeba i nefunkční harddisk, kdy mohou vniveč přijít fotky vnoučat či důležité smlouvy. Rychlá doba nahrává rychlým akcím a ty někdy dovedou způsobit doslova katastrofu. Jak se bránit? A je to vůbec možné? Témata, o kterých se před lety ještě příliš nemluvilo stále více nabývají svého opodstatněného významu.

NABOURANÉ AUTO NEBO POČÍTAČ? OBOJÍ

Že je v případě nepojízdnosti auta z důvodu nehody nebo poruchy nutné volat asistenční službu, ví už skoro každý. Ale že existuje i asistence k Vašemu osobnímu počítači, může být pro mnohé věc nová. A i když se může zdát, že auto a stolní počítač nemají vůbec nic společného, opak je pravdou. Tím společným jmenovatelem je asistenční služba – pomáhá, když jste v nouzi. A to bez ohledu na to, jestli se někdo naboural do Vašeho auta nebo do Vašeho počítače.

 

Kyber asistence

 

K ČEMU JE IDP TOOL, CO S NÍM UMÍME A V ČEM JSME JEDINEČNÍ

Počet kybernetických útoků roste celosvětově i u nás. V Česku jsme u typu ransomware zaznamenali nárůst dokonce o 1000 % proti roku 2019. Lidé mají tedy logicky čím dál větší obavu o bezpečnost svých osobních, finančních a jiných informací. Řešení nabízí IDP tool (identity data protection) – náš holdingový nástroj, který je právě na ochranu dat určen. S jeho pomocí může člověk nejen bezpečně brouzdat po internetu, ale také kontrolovat, zda jeho důležitá data někam neunikla. V kombinaci s nonstop asistenčními službami specializovanými na oblast IT a kyber odvětví nemá tento produkt v Česku obdobu. Službu nabízíme i B2B partnerům pro jejich klienty.

IT a Kyber asistence zajišťuje konzultaci, případně vzdálené připojení s technikem, který pomůže a poradí:

  • s instalací programů na PC;
  • s ovládáním programů;
  • co dělat v případě počítačových virů;
  • v otázkách ohledně zabezpečení počítače, případně prohlížení na internetu;
  • s výběrem vhodného mobilního telefonu, dle preferencí a potřeb klienta.

Rovněž nabízíme služby obnovy dat a právní poradenství v případě incidentů na internetu (zneužití platební karty, pomluva na sociálních sítích atp.).

 

Kyber asistence

 

IDP tool – novinka, která nemá na asistenčním trhu obdoby, řeší:

  • Zajištění počítače proti novým kybernetickým hrozbám jako phishing (vyděračské e-maily), spyware (nabourání se do přístroje a sledování obrazovky, popř. klávesnice) a ransomware (zablokování počítače hackerem – objeví se obrazovka s výzvou k zaplacení „výkupného“, v opačném případě uživatel přijde o data).
  • Zabezpečení internetového připojení a klávesnice na mobilu.
  • Ochranu osobních dat (např. e-mailové adresy, platební karty, rodného čísla, čísla dokladů atd.). V případě úniku těchto osobních dat uživatel obdrží informaci s nutnými preventivními úkony a dalším postupem.
  • Nabídku edukačních materiálů (co dělat v případě, když…., vysvětlivky k jednotlivým hrozbám apod.).
  • Distribuci newsletterů s novinkami ze světa kyberzločinu – na co si dát pozor.