Asistence pro seniory – nový typ služeb od Europ Assistance

Asistence pro seniory | Europ Assistance

Témata, která dnes rezonují více než kdy jindy. Senioři a ochrana zdraví. Na každé lze pohlížet zvlášť. Anebo dohromady. Tak jako to děláme v Europ Assistance. Chystáme se totiž spustit unikátní typ služeb – asistence pro seniory. Je nejen správné, ale i odpovědné postarat se o jednu z nejzranitelnějších skupin naší populace.

NA KVALITĚ ŽIVOTA ZÁLEŽÍ

Sociální a zdravotní služby fungují v našem státě v zásadě na dobré úrovni. Máme kvalitní zdravotnictví i fungující sociální služby. Rezervy však můžeme vidět v propojení obou systémů. Člověk se po návratu z nemocnice může cítit bezradný a osamocen. Následná péče nemusí fungovat vůbec, nebo je zajištěna pozdě. A proto je tu asistence pro seniory od Europ Assistance. Jejím smyslem je pomoci klientům zůstat co nejdéle tam, kde jim je dobře – v domácím prostředí a zároveň zajistit dostatečnou kvalitu života, která je postavena na čtyřech základních pilířích: zdraví – domácnost – aktivní život – bezpečí. Chcete se zařadit mezi naše B2B partnery a rozšířit poskytované služby? Dejte nám o sobě vědět.

 

KDO ZA TÍM STOJÍ

Nová věc, ale zároveň výzva, která nás posouvá dál. Věděli jsme, že bez spolupráce s profesionály na seniorskou oblast se to neobejde a spojili se s organizacemi, které mají péči o seniory jako své hlavní téma. Porozumět seniorské duši nemusí být obzvlášť pro mladšího člověka vůbec jednoduché, proto jsme pro naše kolegy uspořádali potřebné workshopy i školení. A tím to nekončí. Našimi partnery pro zajištění služeb i nastavení celkové koncepce nabídky jsou kromě komerčních subjektů neziskové zájmové organizace i školská zařízení aktivní v oblasti péče o seniory.

 

 

CO ASISTENČNÍ SLUŽBA PRO SENIORY NABÍDNE

Jedno přísloví říká, že neznalost neomlouvá. Kdybychom chtěli toto přísloví přizpůsobit našemu tématu, mohli bychom použít „neznalost nepomůže“. Pro staršího člověka bývá těžké požádat o pomoc. Nechce obtěžovat. Leckdy ani neví, že si o ni může říct. Asistenční služba může klientovi pomoci zorientovat se ve složité problematice sociálního systému, umí nabídnout řešení. Kolikrát už jste v ruce drželi lékařskou zprávu ze svého ošetření a bezradně tápali nad odborným textem, kterému nešlo porozumět? Lékař na telefonu může nejen vysvětlit, ale i uklidnit. A vlídné slovo se hodí vždy, nejen v situacích, kdy je člověk bezradný. Nicméně chceme nejen radit a uklidňovat, budeme se snažit i pomáhat tam, kde člověk sám fyzicky nemůže. Doprava do nemocnice, nákupy, pomoc v domácnosti. To vše jsou situace, které by mohly bez účasti asistenčních služeb přidat pár dalších vrásek na čele.

VRÁSKY NA ČELE ANI NA DUŠI NECHCEME

Když už mluvíme o těch vráskách. Nejen na čele, ale ani na duši je našim klientům nechceme přidělávat. A jsme tady proto, abychom pomohli. Protože na seniorské generaci záleží. Je v ní životní moudro i naše minulost, bez které by tady nebyl nikdo z nás.