Máme pro vás 7 tipů, kam v zimě za teplem

Exotika v zimě

Spíš než lyže a zasněžené vrcholky vás v zimě láká cesta za teplem a moře? Pojďme se podívat na pár míst, kde vládne věčné léto, nebo alespoň jaro. Za tropickým počasím budete v zimě muset cestovat o něco dál, pokud se ale spokojíte s příjemným teplem, můžete ulovit i výhodný mimosezónní zájezd. Kam vyrazit s plavkami a hlavně bez svetru?

 

Maledivy

Tohle je ultimátně exotická dovolená, oblíbená líbánková destinace a korálový zázrak v Indickém oceánu. Asi tušíte, že se nejedná o úplně levnou destinaci, na druhou stranu, pokud máte sbaleno a pasy v pohotovosti, můžete ulovit nějaký last minute. Maledivy mají ale rozhodně sezónu po celý rok a teplota se tu pohybuje i v zimě kolem 27°C. Pokud vás neodrazuje desetihodinový let a máte na dovolenou vyšší budget, rozhodně nebudete zklamaní. Maledivy jsou oblíbené movitějšími turisty z celého světa, hotely a služby jsou tu na špičkové úrovni, písečné pláže jsou dokonalé a laguny průzračné. Prostě tropický ráj. 

 

Máme pro Vás 20% slevu na cestovko TravelCare s kódem travel2023.

 

Maledivy

Maroko

Mezi země, kam se dá jet po celý rok a očekávat příjemné teploty, patří také severoafrické Maroko. Z Prahy můžete chytit přímý let a být na místě už za necelých pět hodin. Maroko má úžasnou historii a nabízí spoustu cestovatelských možností a nečekaných kontrastů, od pouští po zasněžené čtyřtisícovky. Najdete tu působivou islámskou architekturu, barevné a živé tržnice i místa, kudy doslova kráčely dějiny evropského kolonialismu. Pokud spíše než po lehátku na pláži toužíte po cestovatelském zážitku při příjemnějších teplotách, mohla by být návštěva Maroka v chladnějších měsících skvělou volbou. 

 

Maroko

Kapverdy

Vybrat si pro zimní dovolenou Kapverdy je skvělé hned z několika důvodů - celoročně se tu teplota pohybuje mezi 25-30°C, ostrovy nabízí pestrou krajinu a charakter, úžasné pláže pro relaxaci, potápění i jiné vodní sporty. Najdete tu zelené hory, vulkanické pouště i originální kreolskou kulturu a kuchyni. Na Kapverdách je sezóna po celý rok, ale jedná se o destinace, kde můžete ulovit skvělou nabídku. Kapverdy jsou ideální místo pro půjčení auta nebo skútrů a objevování pustých zákoutí a zátok. Kapverdy jsou poklad, i proto jsme jim věnovali celý článek

 

Máme pro Vás 20% slevu na cestovko TravelCare s kódem travel2023.

 

Kapverdy

Spojené arabské emiráty

V případě, že je v Emirátech chladno, znamená to příjemných 24°C, přesto si vezměte svetr. Dubaj je totiž neformálním hlavním městem klimatizací a klimatizované jsou i tramvajové zastávky po celý rok. Zatímco ještě před deseti lety byla tato ropná velmoc luxusní dovolenou za nemalé částky, dnes se tam dá koupit all inclusive zájezd za ceny srovnatelné třeba s Tureckem. Jedná se o skvělou destinaci pro odpočinek i seznámení se specifickým životem v bohaté Dubaji, kde se v obchodních centrech celoročně lyžuje a nakupuje jako o život. Pokud spíše než ultramoderní velkoměsto oceníte tradiční islámskou architekturu, bude možná v Emirátech lepší volbou Abu Dhabi. 

 

Spojené arabské emiráty

Thajsko

Další zemí, která nemá nikdy po sezóně, je Thajsko. Můžete očekávat teploty kolem 32°C a skvělou lokalitu pro tradiční dovolenkáře i cestovatelské dobrodruhy. Thajsko je navíc zemí velmi bezpečnou a přímo vybízí k objevování a cestování z místa na místo. Nejoblíbenější lokalitou je pravděpodobně Phuket a okolí na jihu země se svými typickými skalisky a tyrkysovými lagunami, které přímo vybízí k výletům na loďce. Vydejte se na ostrov Ko Lanta, kde se potkávají buddhistické chrámy a islámské mešity. V Thajsku se můžete spolehnout na skvělou kuchyni, ačkoli street food může mít své následky. Navštivte také čajovníkové plantáže, přespěte na pláži v hamace a dovolte si nic nedělat. Řada cestovatelů spojuje dovolenou na jihu Thajska také s návštěvou Malajsie. 

 

Máme pro Vás 20% slevu na cestovko TravelCare s kódem travel2023.

 

Thajsko

Kanárské ostrovy

Kanárské ostrovy mají v zimě průměrně krásných 18-24°C, klima se ale mírně liší na jednotlivých ostrovech. S nejvyššími teplotami můžete počítat na ostrovech Fuerteventura a Gran Canaria, které jsou oblíbeným cílem zimních dovolených. Mezi výhody Kanárských ostrovů patří to, že jsou součástí Španělska, čili se nacházíte v Evropské unii a přípravy na cestu se vám tím docela zjednodušují. Zimní měsíce lákají zejména na aktivní druh dovolené s příležitostnou koupačkou. Půjčte si auto, vydejte se na trail a vykoupejte se v osamělých zátokách. O zimní dovolené na Kanárech už jsme pro vás psali, tak šup tam. 

 

Kanárské ostrovy

Dominikánská republika

Karibik by tu neměl chybět! Pojďte lovit last minute pro zimní exotickou dovolenou v Dominikánské republice. Zdejší pláže, moře a palmy naplňují všechno, co si představujete pod pojmem “tropický ráj”. Pro návštěvu jižní části země je od prosince do dubna ideální doba, průměrně je tu kolem 27°C. Právě na jihu ostrova také objevíte Punta Cana, světoznámou plážovou oblast. Nachází se tu také Bávaro, pláž, která je opakovaně v top desítce nejkrásnějších pláží světa. Desetihodinový let za tuhle destinaci rozhodně stojí a také je pádným argumentem, proč se sem vypravit na delší dobu. 

 

Máme pro Vás 20% slevu na cestovko TravelCare s kódem travel2023.

 

Dominikánská republika

Možná jste si všimli, že většina doporučených destinací jsou ostrovy. Ostrovy mívají stabilnější klima a jsou pro zimní dovolenou jako dělané. Pro co dělané nejsou, jsou úrazy. Většina zdravotních problémů zde obnáší transporty letadlem či vrtulníkem na sousední ostrovy a i doprava pacientů z těchto destinací domů se umí milionově prodražit. Nestrašíme, ale víme, co všechno se může stát na skútru v Thajsku. Nespoléhejte na cestovní kancelář a věnujte pozornost výši plnění svého cestovního pojištění. 

S naším TravelCare máte krytí až 100 milionů a co by se muselo stát, aby to nestačilo, si ani my neumíme představit.

 

Máme pro Vás 20% slevu na cestovko TravelCare s kódem travel2023.