Jak vybrat cestovní pojištění k moři i na hory

Jak vybrat cestovní pojištění k moři i na hory

Vycestovat do zahraničí bez cestovního pojištění, to je v dnešní době buď punk, nebo projev velkého bohatství a životního optimismu. Pokud se vás ani jedno z toho netýká, podívejme se, jak cestovní pojištění vybrat a na co se zaměřit. Není totiž cesta jako cesta a není dovolená jako dovolená. Zato pojistná událost zůstává zpravidla nepříjemností.

U dovolené, či jakékoli cesty, byste měli při výběru cestovního pojištění zvažovat dvě hlavní kritéria: druh dovolené (odpočinková, sportovní) a lokalitu (Evropa či zbytek světa).

 

Cestovní pojištění k moři

Chystáte se plácnout na pláž a neopustit hotelový resort? Dáváte přednost knize a míchanému drinku před kurzem potápění? Ano, celkem bez ohledu na vybranou lokalitu si můžete dovolit volbu cestovního pojištění s nižšími limity plnění. Z naší nabídky vám bohatě postačí varianta Basic TravelCare, která i tak nabízí pojištění léčebných výloh až do celkové výše 5 000 000 Kč, což je rozhodně více než obvykle doporučovaná částka. Nechybí ani pojištění zavazadel (kdyby se zatoulaly ty knihy) a pojištění odpovědnosti či úrazu, protože smůla je občas prostě jen smůla i na lehátku.

 

Sjednejte si naše cestovní pojištění TravelCare ještě dnes. 

 

Jak vybrat cestovní pojištění k moři i na hory

 

Cestovní pojištění na hory a za sportem

Možná se nechystáte daleko, ale skialpy, surf či cepíny nechybí ve vašich zavazadlech? Všichni horalové, cyklisté i nadšení potápěči rozhodně potřebují pojištění na cesty s co nejvyšším limitem plnění. Pro milovníky aktivní dovolené máme variantu Premium TravelCare do celkové výše léčebných výloh 100 000 000 Kč

I v balíčku cestovního pojištění Standard a Premium najdete pojištění zavazadel, ale myslí se zde i na mobilnější cestovatele. Všichni, kdo se z místa na místo přesouvají autem, dodávkou či obytným vozem, jistě ocení vyšší plnění v případě vykradení vozu. I výše pojištění odpovědnosti je nastavená velkoryseji, protože při některých sportech lze ublížit nejen sobě.

Plánujete na hory vyrazit v zimě? Máme pro vás pár tipů, na co při sjednání cestovního pojištění nezapomenout.

 

Jak vybrat cestovní pojištění k moři i na hory

 

Cestovní pojištění v Evropě a zbytku světa

Každý občan Evropské unie má nárok na nezbytnou zdravotní péči za stejných podmínek jako občan té dané evropské země. To samozřejmě neznamená vždy nárok na zcela bezplatnou péči. V řadě zemí je podíl soukromých zdravotnických zařízení velmi vysoký a v akutních situacích jste dopraven/a do nejbližšího zařízení bez ohledu na to, zda je soukromé či veřejné. Evropský průkaz zdravotního pojištění (EHIC) tedy rozhodně nenahrazuje cestovní pojištění. Nekryje ani řadu zcela zásadních úkonů, jako je například převoz zpět do země.

Přesto počítejte s tím, že každý úraz či zdravotní problém řešený v Evropě je vždy levnější, než kdekoli jinde na světě. Když tedy cestujete mimo Evropu, měli byste u svého cestovního pojištění automaticky volit raději vyšší pojistné plnění.

 

Cestovní pojištění ke kartě

Řada bank vydává platební karty, jejichž benefitem je i cestovní pojištění, mnohdy nejen pro držitele karty, ale i jeho rodinu. Stačí to? Na vánoční trhy ve Vídni asi ano. Na delší dovolenou si ale ověřte podmínky. Výše plnění bývá často nízká (kolem 2 000 000 Kč) a mnohdy platí pro celou rodinu v součtu, nikoli pro každého člena. Omezení jsou často vázaná i na věk jednotlivých dětí. Doporučujeme tedy ověřit podmínky a zamyslet se, zda je pojištění na cesty to pravé místo pro úsporu. Koneckonců jedná se obvykle i tak o nejlevnější položku výdajů za dovolenou, přitom může sehrát výrazně větší roli než správný výběr plavek.

Sjednejte si naše cestovní pojištění TravelCare ještě dnes.