Češi se vrátili auty do tradičních dovolenkových destinací, boom opět zažilo Chorvatsko

Autem do Chorvatska

Autem do Chorvatska nebo za turistickými lákadly do sousedních zemí – tak vypadala letošní dovolená českých motoristů z pohledu asistenčních společností. Členové České asociace asistenčních společností (ČAAS), kteří pomáhají motoristům v nouzi, během léta asistovali u téměř 61 tisíc případů nepojízdných vozů v tuzemsku i zahraničí.

 

Svou pozornost asistenční společnosti zaměřily zejména na tradiční dovolenkovou destinaci českých turistů, Chorvatsko, kde již několikátou sezónu pomáhají řešit problémy Čechů s auty přímo na místě asistenční týmy s česky hovořící posádkou. Letos na pobřeží Jadranu obsloužily téměř 800 případů poruch či nehod, což je o čtvrtinu více oproti stejnému období vloni. S rostoucím povědomím o asistenční pomoci motoristům roste i zájem o pomoc s nepojízdným karavanem či obytným vozem, o prázdninách se jednalo o desítky takových případů.

Během letošní letní sezóny poskytli členové asociace ČAAS asistenční pomoc téměř 49 tisícům motoristů na území České republiky. Mezi nejčastější problémy motoristů patří tradičně podle statistiky asociace poruchy (motor, baterie, spojkový pedál, startér, chlazení), nehody (střet vozidel, střet se zvěří, čelní sklo), vlastní zavinění (defekt pneu, vybitá baterie, zabouchnutí klíčů, záměna paliva). V posledních letech sledují asistenční společnosti statistiku asistenčních zásahů u obytných vozů a karavanů. Členové ČAAS jsou vybaveni speciální odtahovou technikou, která je určená pro transport těžších vozidel.

 

 

Více zásahů evidovala ČAAS také v zahraničí. V bilanci převažují poruchy nad nehodami, objevují se i pro zahraničí charakteristické příčiny, jakými je poškození klíčů, jejich vybití nebo utopení v moři. Ze zahraničních destinací se nejčastěji jednalo Německo, Chorvatsko, Rakousko, Slovensko a Polsko.

Také během letošního léta měly členské asistenční společnosti ČAAS v Chorvatsku svůj speciální asistenční tým, který je schopný komunikovat v češtině. Asistenční společnosti tak dokáží v oblíbené dovolenkové destinaci přímo na místě zajistit potřeby všech klientů a pomohou i motoristům s obytnými vozy a přívěsy.

 

Česká asociace asistenčních společností (ČAAS) je organizací zastupující nejvýznamnější asistenční společnosti působící v ČR. Mezi členy ČAAS patří Europ Assistance, Global Assistance, Allianz Partners a Euro-Center. Nejčastěji využívanými jsou asistenční služby pro motoristy, asistenční zdravotní služby pro cestovní pojištění, domácí technické asistence pro obytné domy a byty, a právní asistence. Více informací najdete na www.caas.cz.

Zdroj: Tisková zpráva ČAAS 

Ať už letos vyrazíte kamkoliv, neměli byste zapomenout na pořádné cestovní pojištění.