Pěšky, autem nebo koňmo? Navštivte skrytá zákoutí Itálie

Skrytá zákoutí Itálie

Itálie je bezesporu hojně navštěvována turisty z celého světa. I Češi si tuto malebnou zemi oblíbili. Spousta turistů míří do romantických Benátek nebo k Římskému Koloseu. Ale existují i místa, která pozornosti spousty turistů unikají. Nezapomínejte na své zdraví ani při procházkách slunnou Itálií a pořiďte si naše asistenční balíčky pro nenáročné cestovatele i zkušené dobrodruhy právě nyní. Pokud se chystáte do této jihoevropské země, neváhejte s návštěvou těchto úžasných míst.

 

Plavci si jistě zamilují Grotta della Poesia

Grotta della Poesia bylo vyhlášeno jedním z deseti nejkrásnějších přírodních koupališť na světě. Ale i navzdory tomuto faktu ho hojně navštěvují spíše místní, a to zejména ve večerních hodinách. Grotta della Poesia se nachází v regionu Puglia nedaleko městečka Roca. Přírodní nádrž je od svého okolí oddělena skalnatým předělem a je ideálním místem pro plavání, když v moři nepanují zrovna dobré podmínky. Odvážlivci mohou plavat až na pobřeží skrze podzemní jeskyni.

Hádejte, jak toto místo přišlo ke svému ikonickému názvu.

Skrytá zákoutí Itálie

 

Ohromující knihovna Malatestiana v Ceseně

Více než 550 let stará knihovna je tichým koutem v rušném městě Malatestiana v severní Itálii. Ačkoliv byla tato knihovna součástí kláštera, nepatřila církvi. Možná právě díky tomuto faktu zůstaly její sbírky plně zachovány. Církev totiž často rozprodávala svoje sbírky z finančních důvodu. Ale tato knihovna ve veřejném vlastnictví prosperovala. Tato knihovna se zachovala v původním stavu, s 58 řadami čtecích stolů a „erbových“ židlí s 348 staletými knihami připoutanými ke stolům. Uvazování knih na řetězy bylo standardním skladovacím nástrojem tehdejší doby, setkáme se s ním i v našich končinách. Možná se vám zdá tento počet knih málo, ale rukopisy bývaly drahé. Knihovna je zapsáno na seznamu památek UNESCO.

Skrytá zákoutí Itálie

wikipedia.org/wiki/Malatestiana_Library

 

Z historie Říma: Le Case Romane del Celio

Pod bazilikou svatého Jana a Pavla na kopci Celio v Římě leží jeden z nejúžasnějších skrytých klenotů města: Le Case Romane del Celio. V labyrintu dějin se nachází dvacet podzemních místností s výzdobou z druhého až čtvrtého století. Tento komplex sloužil jako rezidence pro bohaté Římany, ale poté byl přeměněn na ráj obchodníků, a nakonec v luxusní domov bohaté římské rodiny. Koncem čtvrtého století zde došlo k umučení svatého Jana a Pavla.

Skrytá zákoutí Itálie

sworld.co.uk

 

Kouzelný ostrůvek St. Erasmo nedaleko Benátek

Pokud i vy míříte do Benátek, neměli byste si nechat ujít návštěvu nedalekého ostrova St. Erasmo. Cesta z Benátek vám trajektem zabere asi 40 minut, ale vzhledem k tomu, že je ostrov již po staletí hlavně zemědělskou půdou, působí kratičká cesta jako nemalý skok v čase. Nejjednodušší způsob, jak se po ostrově pohybovat, je na kole. Ostrov nabízí i možnost najmout si místního průvodce. Nadšeni budou zvláště gurmáni, pro které je zde připravena bohatá škála místních produktů, zejména milovníci vína si zde přijdou na své.

Skrytá zákoutí Itálie
visit.marketing-italia.eu/

 

Podělte se s námi o vaše oblíbená místa v Itálii, která by neměla chybět v turistických plánech žádného cestovatele. Nezapomínejte, že kvalitní cestovní pojištění by mělo být základ pro vaše cestovatelské plány. S naší asistenční službou TravelCare si ušetříte spoustu starostí, když se zraníte nebo onemocníte na cestách. Naši operátoři jsou zde pro vás 24/7.