Neviditelný strážce na dovolené. Při zřizování cestovního pojištění neriskujte, vsaďte na tradici

Europ Assistance

Ať už vyrážíte s rodinou do resortu, nebo máte chuť poznávat exotické země, nenechte se limitovat. Europ Assistance je spolehlivým partnerem při cestách do zahraničí. Máme po celém světě širokou síť mezinárodních poboček a vše můžete řešit telefonicky, a hlavně v češtině. Pojištění si lze sjednat online za pár sekund. 

 

Jak si užít dovolenou bez obav?

Čím dál častěji nevyrážíme na dovolenou jen lenošit, ale vydáváme se na aktivní dovolenou plnou sportu a zábavy. V zimních měsících jsou to lyže a zimní sporty, v jarních a letních měsících se stává lákavou například cyklistika na Mallorce či surfování ve vlnách při portugalském pobřeží. Horský terén na Madeiře vybízí k pěší túře, naopak písečné duny v okolí Dubaje jsou příležitostí ulovit vzrušující fotky na čtyřkolkách. Na oblibě získávají i adrenalinové vodní sporty. Všichni si přejeme prožít dokonalou dovolenou. A k tomu potřebujeme neviditelného strážce, který ohlídá každé naše šlápnutí vedle. Ideálním partnerem může být TravelCare od Europ Assistance.

 

Péči o vaše zdraví zajistí pojišťovna s tradicí

U Europ Assistance jsme přesvědčení, že Češi jsou si rizik při vycestování za hranice České republiky vědomi a nic neponechávají náhodě. Podle průzkumu Holiday Barometr naší společnosti Europ Assistance se chystá letos sjednat cestovní pojištění 74 procent respondentů.

 

Máme pro Vás 20% slevu na cestovko TravelCare s kódem travel2023.

 

 

Podle čeho vybíráte cestovní pojištění?

Česká asociace pojišťoven doporučuje hlídat si limity pojištění a nespoléhat se pouze na pojištění v rámci platebních karet.

„Často mají klienti touto formou sjednáno celoroční cestovní pojištění. To je samozřejmě velmi pohodlné, ale doporučujeme se před samotnou cestou přesvědčit, zda je platné i pro cílovou destinaci a je sjednáno v dostatečném rozsahu, co se týče krytí pojistných rizik a limitů pojistného plnění pro jednotlivá rizika. Mělo by se vztahovat zejména na krytí léčebných výloh v zahraničí včetně repatriace, ale mělo by obsahovat i pojištění odpovědnosti, úrazu, pojištění zavazadel nebo storno zájezdu. V pojistných podmínkách bychom měli překontrolovat, zda se pojištění vztahuje i na krytí zdravotních rizik specifických pro danou cílovou destinaci,“ upozorňuje Petr Koblížek z České asociace pojišťoven.

TravelCare od Europ Assistance nabízí hned několik variant cestovního pojištění podle výše rozsahu plnění. Ve variantě STANDARD získáte na 10denní dovolenou strávenou na evropském kontinentu za 570 korun pojištění na pobyt v nemocnici, na převoz domů do výše až 30 000 000 korun, nebo na akutní zubní ošetření do výše 15 000 korun. Vedle pojištění léčebných výloh je myšleno také na pojištění zavazadla, odpovědnosti, úrazu či zrušení cesty. Rozhodně stojí za pozornost dostupná připojištění.

 

Máme pro Vás 20% slevu na cestovko TravelCare s kódem travel2023.

 

Dovolená za všechny peníze?

Čas v Thajsku na ostrově Phuket dvěma kamarádkám utíkal v pomalém tempu. Ještě před odjezdem na jiný ostrov chtěly prozkoumat hlavní město a navštívit jedno z jeho nejznámějších turistických míst – Monkey Hill a zde volně žijící makaky. Za pár hodin se ale z příjemného výletu stala noční můra. Jednu z turistek makak napadl a pokousal ji na levé ruce. Ženě se naštěstí potřebné péče dostalo a včas. V tomto příběhu z loňského roku turistce krylo záda cestovní pojištění TravelCare. Naši operátoři jsou totiž k dispozici 24 hodin 7 dní v týdnu, připraveni pomoci klientům zvládnout nejrůznější situace.

 

 

"Klientka musela být převezena do nemocnice na ošetření, při kterém dostala samozřejmě injekci proti vzteklině. Následně bylo nutné pro ni naplánovat další čtyři dávky vakcíny, protože se měla v následujících dnech přesouvat po thajských ostrovech. Museli jsme tak zorganizovat termíny na několika různých místech. Poplatek za lékařskou pomoc v místě a za vakcíny činil 15 443 korun."  TÝM Z EUROP ASSISTANCE

 

Nasedat, jedeme!

Vzhledem k tomu, že Češi volí jako hlavní dopravní prostředek na dovolenou vlastní motorové vozidlo, stojí za zvážení, zda nevyužít Asistenční služby AutoCare. V Europ Assistance dokážeme v rámci jednoho připojištění vyřešit rozličné potíže spojené s autem. Vyhledáme vám nejbližší autoservis, zařídíme odtažení vozidla a zajistíme náhradní dopravu či ubytování pro celou posádku auta.

Finanční rezerva Europ benefit od Europ Assistance vám navíc také pomůže uhradit okamžité výdaje na opravu. Když bude úplně nejhůř, dopravíme vás i auto zpět do Česka.

 

Zdraví si za peníze nekoupíte, ale…?

Podle zjištění pojišťoven je v současné době počet lékařských asistencí v zahraničí rok od roku vyšší. Do pojistných událostí vstupují častěji i dopravní nehody a poruchy aut. Bohužel se objevují případy úmrtí starších a chronicky nemocných lidí. Říká se, že zdraví si za peníze nekoupíte, ale v případě cestovního pojištění bychom měli toto rčení možná přehodnotit.

 

S jakými zdravotními komplikacemi se nejčastěji lidé potýkají během dovolené?

  • Respirační onemocnění
  • Bolesti uší a zubů
  • Úžeh, úpal
  • Akutní problémy trávicího traktu
  • Zranění a nehody při sportování

 

Neviditelný strážce

S námi získáte pocit bezpečí při cestách do zahraničí. Jsme partnerem, který má po celém světě širokou síť mezinárodních poboček a vše můžete řešit telefonicky, a hlavně v češtině. V rámci připojištění se můžete vydat za adrenalinovými sporty a vzít s sebou i svého domácího mazlíčka. A jak? Na našich webových stránkách Europ Assistance si jednoduše sjednáte cestovní pojištění online.

 

 

Tip: Zkontrolujte si cestovní lékárničku! Pokud trpíte chronickým onemocněním a musíte brát pravidelně léky, nezapomeňte si jich přibalit dostatek, nejlépe o balení navíc pro případ prodlouženého pobytu. Mějte u sebe kartičku, na které uvedete svůj zdravotní stav a případné alergie na léky. Totéž platí v případě, pokud cestujete s dětmi, které často špatně snáší teplotní výkyvy a snadno tak na cestách onemocní. I těm přibalte s sebou vhodné léky.

 

Na kolik může přijít procházka po horách v zahraničí?

Nacházíte se v Nepálu, ve výšce více než tři tisíce metrů nad mořem. Začínáte pociťovat slabost, jdete vrávoravou chůzí, nemáte chuť k jídlu a zvracíte. Máte příznaky vysokohorské nemoci. Výsledek?

Evakuace helikoptérou – 105 000 korun

Ošetření – 4 400 korun

Poplatek za pomoc pobočky v místě – 3 940 korun

 

Máme pro Vás 20% slevu na cestovko TravelCare s kódem travel2023.