Legoland: Ideální výlet do Německa s dětmi všeho věku

Legoland v Německu

Legoland v Německu je pro Čechy geograficky nejbližším Lego parkem vůbec. Nachází se necelých pět hodin od Prahy a nabízí pořádnou dávku rodinné zábavy na celý den. Ať už plánujete výlet na den, s přespáním, nebo hledáte jen zastávku na cestě směrem na dovolenou, je německý Legoland a jeho hranatý svět možná přesně to, co potřebujete.

 

Zábava pro celou rodinu

Günzburg je asi dvacetitisícové okresní město v Bavorsku. Najdete zde zachovalé historické domy, rokokový kostel, i zámek a hrad, ale důvod, proč sem každoročně proudí desetitisíce návštěvníků je na druhé straně sjezdu z dálnice, než historické centrum, a jmenuje se Legoland Deutschland. Zapomeňte ale na modelářskou výstavu. Tohle je skutečně rodinný zábavní park, který stejně jako třeba Disneyland dokáže zabavit a nadchnout celou rodinu. Ano, včetně rodičů. A věříme, že i prarodičů. 

 

Máme pro Vás 20% slevu na

cestovko TravelCare s kódem travel2024.

 
 

 

Kudy do Legolandu

V podstatě celá trasa do německého Legolandu je od přejezdu státní hranice po dálnici. Německé dálnice zůstávají i v tomto roce pro osobní vozy bezplatné. Nemusíte tedy řešit ani dálniční známku, ani jiné mýtné, to se zatím týká stále jen kamionů. 

 

 

Rozhodně se nemusíte bát, že byste sjezd z dálnice A8 směrem na Legoland Resort minuli. Je opravdu velmi jednoznačně označen. Kapacita parkoviště je dostatečná a parkování na den je za 10 EUR. Pokud chcete ušetřit čas na místě, můžete si parkovací lístek koupit předem online na oficiálním webu, ale musíte si ho vytisknout pro naskenování při příjezdu. 

 

Co Legoland Resort nabízí?

Německý Legoland není jen zábavní park, ale celý resort. Ano, chápete správně. Můžete tu strávit i noc, dokonce i více nocí. Nabídka ubytování je dokonce nečekaně široká, od prázdninové vesničky, po tématické domy – pokud váš potomek miluje piráty, rytíře nebo starověký Egypt, můžete se ubytovat tematicky. V prázdninové vesničce jsou i hřiště a 4 restaurace. Nejedná se ale o ubytování přímo v parku. Ten má samostatný vchod, ačkoli si ubytování můžete pořídit se vstupy ve výhodném balíčku.

 

V Legolandu najdete desítku tematických světů, najdete piráty, dobrodružství v divočině, hrady, Ninja svět i svět magických bytostí. Nebudeme si lhát, dospěláky většinou fascinují extrémní atrakce, nebo Miniland, kde z 23 milionů kostiček lega vytvořili modeláři dokonalé repliky nejrůznějších staveb světa dotažených do posledních detailů. Věděli jste, že těch lego tulipánů v replice nizozemské krajiny je přesně 6285? 

 

 

Pro jak staré děti je Legoland ideálním výletem? Buďte si jistí, že si to užijí opravdu všechny věkové kategorie a dokonce i ty děti, které třeba lego vůbec nestaví. Ale! Od 5 let si to asi užijí o něco více. Pokud chcete jít i na atrakce jako jsou horské dráhy, velké kolotoče, lodě a další, počítejte s tím, že s dítětem do 100 centimetrů na řadu z nich nemůžete. Od 120 centimetrů už vás naopak žádné omezení nepotká. 

 

Vstupné

Do Legolandu platíte základní vstupné, pro děti i dospělé stejné. Jen děti do 2 let jsou zdarma. V parku je řada atrakcí uvnitř ještě zpoplatněná. Můžete si koupit dražší lístky, které zahrnují i atrakce. Koupit lístky online na jejich webu je nejvýhodnější, pokud tedy jedete vlastním vozem. Jinak si z ČR lze koupit zájezd od cestovní kanceláře i s dopravou, což se asi také poměrně vyplatí. Vstupenky je nutné si bookovat na konkrétní termín. V kalendáři Legolandu pak můžete vidět, že víkendy jsou o něco dražší. Cena také trochu stoupá se začátkem hlavní sezony. Online zakoupené vstupenky si tisknout nemusíte (na rozdíl od parkovacího lístku) a stačí je mít buď ve smartphonu, nebo v aplikaci Legoland, kterou si můžete před cestou stáhnout. 

 

S českými návštěvníky se tu počítá, i celý web Legolandu je také v češtině a najdete tu opravdu všechny potřebné a detailní informace. 

 

 

Co s sebou? 

Legoland není z laciného kraje a navíc – kdo se chce každou chvíli zdržovat frontami? Přibalte svačinky, dost pití a ideálně i cestovní pojištění. Ano, i na výlet na den do zahraničí, je potřeba. TravelCare můžete pro celou rodinu sjednat klidně online den před odjezdem a s plněním do 100 milionů máte jistotu, že se výlet neprodraží víc, než je zdrávo. Samozřejmě zůstává otázkou, kolik si nakoupíte lega…

 

Máte dojem, že máte na Legoland málo času, nebo že si ho vaše děti užijí lépe až budou trochu větší? Hned vedle Legolandu se nově otevřel menší park prasátka Peppy! 1. Peppa pig park v celém Německu. Prozkoumejte i ten, třeba bude lépe vyhovovat tomu, co tentokrát hledáte. 

 

Máme pro Vás 20% slevu na

novinku AutoCare 3.0