Jak probíhá výběrové řízení v Europ Assistance?

Jak probíhá výběrové řízení v Europ Assistance?

Poté, co si vybereš volnou pozici a pošleš nám životopis, se ti telefonicky ozveme – do pár dnů. Ověříme si tvé očekávání a pozveme tě na pohovor, při kterém dostaneš šanci zeptat se na všechno, co tě zajímá. Když si to sedne, pošleme ti nabídku práce.

 

Stačí poslat životopis

Aktuálně vypsané volné pozice najdeš přímo na naší kariérní stránce nebo na externích portálech (jobs.cz). Ať už na nás narazíš kdekoliv, první krok je vždycky stejný. Potřebujeme se o tobě dozvědět.

Nehrajeme si na motivační dopisy, stačí nám životopis a pár základních údajů. Kromě jména a kontaktu nás obvykle zajímá, kdy můžeš nastoupit.

 

Co by měl obsahovat životopis?

U životopisů neplatí: čím delší, tím lepší. Nejde ani tak moc o stylistiku, ale o fakta, takže piš klidně ve stručných odrážkách.

Do životopisu dej:

  • své osobní údaje – stačí jméno, telefon, e-mail, fotka není povinná,
  • chronologicky seřazené pracovní zkušenosti – ke každé přidej měsíc nástupu i odchodu a stručně napiš, co práce obnášela,
  • informace o nejvyšším dosaženém vzdělání (případně aktuálním studiu) – pokud jsi čerstvý absolvent a nemáš moc pracovních zkušeností, klidně víc rozeber, čeho se týkala tvá závěrečná práce,
  • kurzy a školení, které máš za sebou (a které ti mohou pomoct na pozici, na kterou se hlásíš),
  • další dovednosti a znalosti, které se ti na pozici mohou hodit (např. úroveň angličtiny nebo práce s Excelem).

Abychom tě ujistili, že k nám životopis dorazil v pořádku, pošleme ti e-mail. Pokud v životopise uvidíme, že se k nám svým profilem hodíš, během pár dnů ti zavoláme a pozveme tě na pohovor – schůzka bude online, nebo naživo, podle toho, jak ti to vyhovuje.

 

Na osobní pohovor není potřeba velká příprava. Chceme si ověřit, jestli si lidsky sedneme.

 

Osobní pohovor – chceme tě co nejlépe poznat

Na pohovoru se určitě potkáš s jedním personalistou. Schůzky se zúčastní i tvůj budoucí nadřízený. Nemusíš se bát, že by to bylo nějaké nepříjemné zkoušení. Potřebujeme jen zjistit, jestli mezi nás zapadneš a jestli práci u nás zvládneš.

Pokud se hlásíš na koordinátora pomoci, zaměřujeme se třeba na to, jestli zvládneš mluvit s lidmi na telefonu ve stresových situacích. Vůbec nevadí, pokud s takovým typem práce ještě nemáš zkušenosti, takže si nemusíš v životopise nic přikrášlovat. Stačí, když uvidíme, že se toho nebojíš a my už tě všechno naučíme.

Pohovor není zkoušení, takže nemusíš jen odpovídat. Připrav si taky otázky. Ať už tě zajímá, jak se plánují směny, jaké máme benefity nebo něco jiného. Rádi ti odpovíme na cokoliv, žádná otázka totiž není špatná.

První dojem je důležitý a začíná už tím, že přijdeš včas. Raději si předem zjisti, jak se k nám nejlépe dostaneš, ať nemáš zpoždění.

  • V Praze sídlíme na Pankráci, hned vedle metra C. Pokud jedeš autem, zaparkuj v obchodním centru na Pankráci, je to přes křižovatku a bývá tam volno. Najdeš nás v červené budově označené Gemini. Dole na recepci nahlásíš, za kým jdeš (to máš vždy v e-mailu) a my už si tě vyzvedneme.
  • V Olomouci sídlíme přímo v centru, na Dolním náměstí. Z tramvaje nebo autobusu vystoupíš na zastávce Tržnice. Auto můžeš zaparkovat na blízkém parkovišti tržnice. V budově je recepce, kde nahlásíš, za kým jdeš a počkáš na nás.

 

 

Po pohovoru se ozveme

Do týdne ti zavoláme a zeptáme se tě, jestli máš o pozici pořád zájem. Pokud by něco neklaplo, vždycky ti řekneme (nebo budeme chtít slyšet od tebe), proč to tak je.

Někdy se stane, že se nám na jednu pozici přihlásí hodně vhodných kandidátů a my aktuálně nemůžeme dát práci všem. V tom případě ti nabídneme podobnou pozici, nebo se zeptáme, jestli si tvůj kontakt můžeme uložit do budoucna, až budeme tým opět rozšiřovat.

Jestli si to na obou stranách sedne, nabídneme ti volnou pozici i s případným termínem nástupu a výší mzdy.

 

Nastoupíš k nám? Super!

Na e-mail dostaneš nabídkový list a další potřebné dokumenty. V den nástupu se potkáš opět s kolegy z oddělení HR. Provedou tě po firmě, vyřeší s tebou smlouvy, školení k bezpečnosti práce a další formality.

Ještě první den tě ale předají do péče tvého školitele, který ti předá pracovní místo a vysvětlí ti všechno podstatné. Dá ti přístupové údaje do všech systémů a nastíní, jaký bude postup v dalších dnech.

 

Další informace se dozvíš v sekci kariéra.