CSR v Europ Assistance: komu pomáháme a proč

CSR v Europ Assistance: komu pomáháme a proč

V pracovní době pomáháme lidem v nouzi. Rádi ale věnujeme čas i peníze také těm, kteří sice nejsou v akutní nouzové situaci, ale mají to v životě těžké. V Europ Assistance podporujeme neziskové organizace a naši kolegové se ve volném čase účastní dobrovolnických nebo osvětových akcí. 

 

Dětský domov Země dětí 

Od roku 2012 finančně podporujeme a navštěvujeme domov Země dětí. Přispívali jsme třeba na přestavbu bytu pro děti. Čas od času je navštívíme přímo v dětském domově a pomůžeme s prací na zahradě. Naši kolegové na návštěvu Země dětí často využívají svůj den volna na dobrovolnictví, který mají v rámci firemních benefitů. Společně s dětmi si opečou buřty a stráví moc příjemný den. 

Dlouholetou tradicí je taky stromeček splněných přání. Vedení dětského domova nám předá seznam toho, co si děti přejí k Vánocům a naši kolegové jim dárky pořídí. Menší děti díky nám pod stromečkem našly Albi tužky nebo školní batohy a větší děti vlasovou kosmetiku, vysněnou značku bot nebo ukulele.

„Dobrovolná pomoc je pro mě zahřátím u srdce a to nejen u mého, ale i toho obdarovaného. Říká se jeden dobrý skutek každý den. Snažím se to dodržovat třeba i maličkostmi. Jsem matka a navíc samoživitelka, takže vím, jaké to je, když jsem musela v minulosti přemýšlet, co si mohu dovolit a co ne. Zrovna děti z dětského domova si naši pozornost zaslouží, nemají lehký život.“ 

Šárka Mičulková, koordinátorka pomoci

 

Účastníme se běhu Teribear

Náš kolega Jakub hodnotí účast na Teribearu jako „bolavé nohy a příjemný pocit.“ Charitativní běh, který přispívá ohroženým dětem, je u nás už taky klasikou. Pro naše zaměstnance je to příjemně strávený čas v týmu mimo práci. 

 

Pomáháme seniorům 

Finančně podporujeme organizaci Elpida, která vede seniory k aktivnímu životu a důstojnému stáří. Elpida provozuje vzdělávací a kulturní centra pro seniory. Pořádají koncerty nebo semináře mediálního vzdělávání. Na akcích se s nimi občas potkáme.

Finančně jsme taky podpořili neziskovou organizaci Cesta domů, protože i pomoc v posledních chvílích života je velmi důležitá. 

 

Podporujeme uprchlíky i handicapované

Máme oči otevřené a když se něco děje, pomůžeme tam, kde je to potřeba. Když v roce 2022 vypukla válka na Ukrajině, Europ Assistance ihned uspořádala sbírku pro Člověka v tísni, který pomáhá ukrajinským uprchlíkům. K penězům, na které se složili zaměstnanci, firma přidala dalších 100 000 Kč.

Dlouhodobě také přispíváme na handicapované, konkrétně na Sportovní klub vozíčkářů. Souzníme totiž s tím, že handicap není překážka k hodnotnému životu. V minulých letech jsme se také účastnili benefičního turnaje na podporu florbalových vozíčkářů. 

 

Osvětové kampaně rezonují v našich kancelářích

V únoru nepijeme, v říjnu je u nás růžovo a v listopadu přibývá kolegů s knírkem. Podporujeme totiž akce Suchej únor proti pití alkoholu a PinkOctober a Movember jako prevenci onkologických onemocnění.

Výčet není konečný. Z povahy naší práce totiž vyplývá, že se u nás schází zaměstnanci, kteří mají opravdový zájem o druhé a neustále hledáme způsoby, jak pomoct těm, kteří to zrovna sami nedokážou.  

 

„Již před nástupem do EA jsem pomáhala a můj pohled na dobrovolnou pomoc se po nástupu do EA nezměnil. Přijde mi fajn, když se na akce domlouváme kolektivně.“ 

Jana Machotová, Invoicing Specialist