Autem na hory. V čem vám auto asistence kryje záda?

Autem na hory. V čem vám auto asistence kryje záda?

Silnice pokrylo náledí a posypová sůl a sváteční řidiči zůstali raději doma. Je tu nejnáročnější období pro všechny motoristy - zima. Výzvy čekají zvlášť ty, kdo se chystají vlastním vozem na hory a třeba i do zahraničí. S jakými nepříjemnými situacemi se řidiči v zimě nejčastěji potýkají? V čem vám pomůže auto asistence a proč není od věci si za ní (obzvlášť v zimě) připlatit? 

 

Asistenční služby pro své vozidlo má v nějaké formě téměř každý motorista. Jedná se o službu, která je obvykle součástí povinného ručení nebo havarijního pojištění. Její plnění a zahrnutý balíček služeb se pak různí. Rozhodně doporučujeme se o výši a rozsah plnění zajímat, mohli byste být totiž rozčarovaní zvlášť při cestě na hory do zahraničí. Mnohdy totiž zjistíte, že výše vašeho plnění nestačí na repatriaci (neboli přesun) vozidla zpět do ČR, natož pak na náhradní vůz či dopravu pro vás. Zvlášť v zimě umí nízká plnění, či chybějící služby potrápit. Není totiž neobvyklé, že asistenci využijete i několikrát. Pracovníci služeb také mívají plné ruce práce a smlouva s poskytovatelem asistenčních služeb tak ušetří i hodiny čekání na silnici. 

 

Autem na hory. V čem vám auto asistence kryje záda?

 

Nejde jen o nehody

Momenty, kdy můžete potřebovat asistenční službu, se netýkají jen nehod a vozidel v závěji. Mezi velmi časté zimní defekty, ke kterým dochází i ve městech, patří přimrzlá těsnění dvěří, vybitá baterie, nefunkční startér, či problémy s řídící jednotkou vlivem nízkých teplot. Vlivem špatně udržovaných vozovek pak dochází k poruchám zavěšení pneumatik, což může narušit celkovou geometrii vozu a jeho dobrou ovladatelnost. Kameny a sůl na silnicích pak umí pořádně potrápit podvozek i karoserii vozu. Pokud bydlíte mimo město, umí udělat neplechu špatná sjízdnost silnic nižší třídy i vyšší riziko zamrznutí paliva. Když udeří mrazy, je prostě každá bezproblémová jízda malá sláva.

 

Chystáte se na hory?

Cestu do rakouských, italských či francouzských Alp v zimě absolvují každoročně desetitisíce Čechů. Zařadíte se letos mezi ně? A jste si jistí, že by vaše asistenční služba pokryla repatriaci vozidla? Je totiž možné, že by výše plnění nestačila ani na odtah z Krkonoš. Například naše služba AutoCareplnění do výše 100 000 Kč. To stačí na převoz vozidla nejen z Rakouska, ale třeba i z Norska nebo jižní Francie.

 

Autem na hory. V čem vám auto asistence kryje záda?

 

S čím vám AutoCare pomůže?

•  Silniční asistence, odtažení nebo úschova vozidla.

•  Zapůjčení auta, zajištění náhradní vlakové dopravy nebo ubytování.

•  Zajištění repatriace vozidla a vaši přepravu zpět do ČR.

•  Oprava pneumatiky nebo úhrada nové pneumatiky.

•  S krytím až do výše 100 000 Kč

 

Lze využít jen na zimu?

Naší asistenční službu AutoCare lze sjednat online ještě večer a ráno vyrazit třeba na cestu třeba do rakouských Alp. Nabízíme ji na měsíc či na rok, pro tuzemské silnice nebo do zahraničí. Jezděte bezpečně a s podporou na každé silnici, za každého počasí. Jedeme v tom s vámi.